НВО "LINUXO" - nvo.linuxo.org

stanislav.antic's blog

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.

SSH аутоматско логовање

Најзад сам успео да наместим у ГНУ/Линуксу, и није било много тешко, па рекох да поделим са вама.

$ssh-keygen -t rsa
$ssh-keygen -t dsa

Тако се креирају кључеви на нашем компјутеру који служе за шифровање и дешифровање комуникације. Сервер узима јавни кључ од вас и шифрује све поруке које шаље вама, а ви пошто имате приватне кључеве можете да их одшифрујете, наравно то ради сервер и у супротном правцу.

Слобода

У данашњем свету у коме живимо слобода је постала само реч. Изгубила је значење. Зашто? Зато што смо спремни да продамо своју мисао зарад тамо неке материјалне или друге користи. Напиши онако како је и професор написао да би добио максималан број поена. Шта је са креативношћу, то је оно што нас чини драгуљима на овој планети, ако то нестане нема ничега што нас чини људима. Креативност морамо увек држати на првом месту, она је опште добро, и не смемо је задржавати за себе већ је морамо делити. Ако ја сутра пронађем неки ново решење које може некоме помоћи и не дам га јер желим да се искористим идејом. Идеја није на продају, и не припада никоме. Нико нема право да задржи идеју и њене продукте за своје личне или друге сврхе.

Сакупљач вести