НВО "LINUXO" - nvo.linuxo.org

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.

Легализација софтвера ? Најбољи легалан софтвер је слободан (бесплатан) софтвер

У светлу најновијих дешавања око покушаја државе да одговори захтевама монополистичких комерцијалних софтверских фирми на сузбијању "пиратског" софтвера, понавља се иста прича. Наши медији су опет преплављени текстовима и интервјуима са представницима истих тих монопополистичких фирми који објашњавају како није много скупо легализовати њихов софтвер који је инсталиран на рачунарима домаћих фирми или појединаца а за који није плаћена лиценца за коришћење. А притом се објашњава како ће се буџет ове напаћене земље имати користи од легализација софтвера и како ће се попунити са великом количином новца.

Зато ћемо се потрудити да у наредном периоду покушамо путем интернета али и других медија обавестимо и упознамо домаће кориснике рачунара, било да су у питању привредни субјекти или појединци да НЕ МОРАЈУ ДА ПЛАЋАЈУ да би користили легалан софтвер: довољно је да пређу на софтвер отовореног кода (OSS) било на Виндоус (Windows) или још боље, бесплатном, Линукс (Linux) оперативном систему.

Придружите нам се у овом подухвату, спречимо отимање новца кога иовако немамо довољно. Уколико имате свој сајт или имате могућност да преко других медија или оглашавања помогнете, такође нам се јавите.
Избор постоји !!!