НВО "LINUXO" - nvo.linuxo.org

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.

Сајт намењен потенцијалним и/или новим корисницима ГНУ/Линукса

У сарадњи са Крисом Смартом (Chris Smart) из Kororaa тима које је уједно и један од креатор ове популарне Линукс дистрибуције локализовали сајт који је намењен поптуним почетницима и/или људима који тек имају намеру да се упознају и пређу на ГНУ/Линукс. Ради се о пројекту "Маke The Move" односно "Направи прави корак". Сајт је локализован на српски језик (ћирилично и latinično писмо) да би што више људи могло да га користи налази се налази на адреси makethemove.net. Сајт садржи опис основних појмова попут тога шта је то FOSS, Линукс, које су његове предности, шта урадити са постојећим подацима, како изабрати и испробати Линукс и друго. Посебно је наглашен смисао и значај софтвера отвореног кода и слободних формата као еценцијалних за безбедно чување и коришћење података било да је реч о документима или мултимедијалним садржајима.
Поред online верзије, у току је израда и документације у облику odt и pdf фајлова које ће сви заинтересовани моћи преузети са страница овог пројекта чим буду завршени.

Уколико сте заинтересовани, било би лепо да, уколико имате свој сајт, поставите линк ка овим страницама јер ће свако добро доћи као помоћ новим и потенцијалним корисницима Линукса.

Администратор пројекта: Тома Јанковић, tomaja at linuxo.org