НВО "LINUXO" - nvo.linuxo.org

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/linuxo/www/nvo/includes/unicode.inc on line 311.

Постојећи и нови пројекти Удружења "LINUXO"

Док је изградња сајта НВО Линуксо-NVO Linuxo у току ред је да напишем још коју реч о томе који су то постојећи и будући пројекти у плану. Наравно, сви чланови али и посетиоци могу предложити нешто чиме би наше Удружење требало да се бави, с тим да чланови имају могућност и привилегију да те пројекте покрену и воде. Следи листа...

* Један од постојећих пројеката је свакако наставак рада на првој домаћој ГНУ/Линукс live дистрибуцији под именом Linuxo Live!. Недавно је постављен основни сајт овог пројекта да би се рад могао наставити. Један мањи део посла је већ завршен али много више га је остало да се уради. Када пројекат буде активиран сви заинтересовани ће моћи да му се прикључе.

* Нови пројекат прилагођавања mainstream Линукс дистрибуције домаћим корисницима. По до садашњим интересовањима то ће бити Ubuntu и/или (Kubuntu) дистрибуција. Ради се о прилагођавању и допуњавању ове популарне дистрибуције на српски језик и са домаћим ГНУ апликацијама на такав начин који ће омогућити примену овакве дистрибуције обичним корисницима или и дистрибутерима и продавцима хардвера и рачунарских конфигурација који имају потребу за бесплатним лиценцираним софтвером, затим...

*Нови пројекат или пројекти израде "КакоДа" или нама познатије "HowTo" документације која ће бити објављена под условима GNU/GPL или сродних лиценци, у електронском и, касније, штампаном облику.

*Наставак пројекта превођења постојеће документације са енглеског и других језика објављене под условима GNU/GPL или сродних лиценци које дозвољавају измену, допуну, превођење и редистрибуирање.

*Пројекат ПЕП - Предавања, Едукација и Популаризација ГНУ/Линукса и слободног софтвера, који се ослања на основни циљ Удружења грађана Линуксо (Linuxo). Ово је свакако нови пројекат који ћемо остваривати кроз организовање предавања, трибина, учионица и других скупова широм Србије.

*Наставак пројеката локализације популарног ГНУ/Линукс софтвера на српски језик.

*Наставак пројеката локализације Мандрива Линукса на српски језик.Овај пројекат је већ активан и уколико сте заинтересовани можете га погледати и прикључити му се !

Напомена: степен активности и урађеног посла на одређеном пројекту ће зависити од броја људи који ради на њему као и од интересовања шире популације. Наравно, неки од пројеката ће захтевати и новчана средства па ће зависити и од прилива средстава од донација и других извора прописаних Статутом и позитивним домаћим прописима и законима.